flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо експлуатації сервісу «Електронний суд»

01 грудня 2020, 11:02

   1 червня 2020 року Державна судова адміністрація України видала наказ №247 про запровадження в дослідну експлуатацію підсистем «Електронний суд» і «Електронний кабінет». Дослідна експлуатація здійснюватиметься в пілотних судах – всі місцеві й апеляційні суди України (крім Київського апеляційного суду) та Касаційний адміністративний суді у складі Верховного Суду.

  Пілотні суди у процесі користування підсистемами мають керуватися вимогами, визначеними в Положенні про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженому рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 зі змінами), у частині функціонування Підсистем.

  Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду обмін електронними документами між судом, органами системи правосуддя, фізичними особами та учасниками судового процесу забезпечується засобами підсистеми електронного суду.

  Відповідно до частини 6 статті 14 Цивільного процесуального кодексу України (далі – ЦПК України) в обов’язковому порядку в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (ЄСІТС) свої офіційні електронні адреси реєструють адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в добровільному порядку.

  Приймання та реєстрація документів, надісланих до суду не з офіційних електронних адрес (електронних кабінетів) створених в ЄСІТС, судом здійснюватися не буде.

  Рекомендуємо всім користувачам судових послуг зареєструватись в підсистемі «Електронний суд» та направляти процесуальні документи в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний суд», розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua.

  Звертаємо Вашу увагу на необхідність отримання власного електронного цифрового підпису, оскільки відповідно до абзацу 2 частини 8 статі 14 ЦПК України подання процесуальних та інших документів, вчинення інших процесуальних дій в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС, можливо лише з використанням власного електронного цифрового підпису.

Для отримання більш детальної інформації, що стосується функціонування підсистеми «Електронний суд», Ви можете перейти за посиланням https://court.gov.ua/press/news/619572/.