flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Електронне декларування присяжних у 2022 році: рекомендації та роз'яснення

26 січня 2022, 08:13

Димитровський міський суд Донецької області нагадує про виконання вимог фінансового контролю присяжними та подання ними Е-декларацій за 2021 рік до 01 квітня 2022 року.

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Якщо протягом 2021 року присяжний брав участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримав він виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, він зобов’язаний подати до 1 квітня 2022 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті (https://nazk.gov.ua/) Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Якщо присяжний протягом 2021 року був увільнений від виконання обов’язків присяжного, він також зобов’язаний подати до 1 квітня 2021 року електронну декларацію за минулий рік.

Для підпису Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий ключ.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

У разі виникнення питань звертатися до в.о.керівника апарату Димитровського міського суду Морочко Ірини Василівни або консультанта суду Постолатій Катерини Олексіївни,  кабінет № 3,  тел. 06(239) 6-43-31.