flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань дотримання вимог законодавства при виконанні судами Донецької області доручень іноземних органів

13 серпня 2018, 10:23

03 серпня 2018 року відділом судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Донецькій області в режимі відеоконференції було проведено семінар з питань дотримання вимог законодавства при виконанні судами Донецької області доручень іноземних органів у якому прийняла участь консультант Димитровського міського суду Донецької області Годунова Наталія Михайлівна.

Метою семінару було обговорення проблем, що виникають в ході виконання іноземних доручень та розгляду клопотань громадян інших країн, та при складанні судами пакетів документів на підставі двосторонніх та багатосторонніх міжнародних договорів України, розгляд механізму застосування положень міжнародних договорів в сфері цивільного та кримінального судочинства, порядку оформлення документації при вирішенні питань міжнародного характеру та в цілому підвищення кваліфікації працівників судів цього напрямку роботи.

            Семінар розпочався з вступного слова начальника відділу Жаворонкової Юлія Олександрівна.

Про загальні положення щодо виконання міжнародних договорів України про правову допомогу та правові відносини у цивільних та кримінальних справах доповіла Жаворонкова Ю.О. (начальник відділу).

Про виправлення помилок, які припускаються судами Донецької області при виконанні міжнародних конвенцій доповіла Климик Роксолана Олегівна (головний спеціаліст відділу).

Про реалізація Всеукраїнського просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» в Донецькій області доповіла Бабіч Ірина Юріївна (заступник начальника управління – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти).